ΠΡΟΦΙΛ

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΙΔΕΑ, που έχει την αφετηρία του στο 1991 ως κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, παρέχει σήμερα πιστοποιημένες υπηρεσίες Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους και νέες να ενταχθούν με επιτυχία στην αγορά εργασίας.

Βασική αποστολή μας αποτελεί η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε αναπτυσσόμενους τομείς με μεγάλη ζήτηση στην αγορά, με γνώμονα την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μας, μέσω του ειδικού Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Συ.Ε.Π.) που διαθέτουμε.

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ευρωιδέα ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες επαγγελματικές απαιτήσεις και αποτελεί εγγύηση για μια σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία υψηλών προδιαγραφών.

Σήμερα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία των 25 ετών δραστηριοποίησης στο χώρο της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ευρωιδέα, συμπεριλαμβάνει τους κάτωθι φορείς:

Οι ως άνω Φορείς μας υποστηρίζονται από το ειδικό Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Συ.Ε.Π.), που διαθέτει ο Όμιλός μας και που αποτελεί ουσιαστικά το δίαυλο επικοινωνίας των ατόμων με την αγορά εργασίας της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Οι σπουδαστικές δραστηριότητες του Ομίλου μας, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σπουδών, σε όλα τα επίπεδα, όπως Ταχύρρυθμα Σεμινάρια, Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα, Σπουδές σε Ειδικότητες της Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και υποστήριξη Μεταπτυχιακών ΣπουδώνΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΚΕΚ) «ΕΥΡΩΙΔΕΑ Κε.Δι.Βι.Μ. 2»

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΚΕΚ) ΕΥΡΩΙΔΕΑ, που σήμερα φέρει τον διακριτικό τίτλο «ΕΥΡΩΙΔΕΑ Κε.Δι.Βι.Μ.2», ιδρύθηκε το 1991 και είναι πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και παρέχει Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση. Εδρεύει στην Καρδίτσα (Θεσσαλία) και διαθέτει δύο πιστοποιημένες δομές στα Ιωάννινα (Ήπειρος) και Ιτέα Άμφισσας (Στερεά Ελλάδα) και καλύπτει Γεωγραφικά όλη την Ελλάδα (Εθνικής Εμβέλειας).

Η «ΕΥΡΩΙΔΕΑ» Κε.Δι.Βι.Μ.2 στα εικοσιπέντε (25) χρόνια της πορείας της στο χώρο της Δια Βίου Μάθησης, υλοποίησε μέχρι σήμερα περισσότερες από 2.000.000 ανθρωποώρες και περί τα 600 προγράμματα επιδοτούμενης και αυτοχρηματοδοτούμενης κατάρτισης.

Κατά καιρούς έχει συμμετάσχει σε Διακρατικά Προγράμματα όπως Leonardo da Vinci, EMERGO και ERASMUS.

Σήμερα ο Φορέας μας υλοποιεί επιδοτούμενα και αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως:Από την ίδρυσή μας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για


Προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Κατάρτισης και Συμβουλευτικής, οι οποίες εξασφαλίζουν την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καλύπτουν τις αυξημένες και διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης Αγοράς Εργασίας.


Οι συνεργάτες μας αποτελούν μια ισχυρή και συμπαγή ομάδα που διαθέτει τεράστια εμπειρία στο συντονισμό και τη διαχείριση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Παράλληλα συνεργαζόμαστε με μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν πρακτική άσκηση και θέσεις εργασίας στους ανέργους που καταρτίζουμε.

Κατά καιρούς δραστηριοποιηθήκαμε σε όλο το φάσμα που καλύπτει ο τομέας Ανεργία – Κατάρτιση – Απασχόληση και αναπτύξαμε δραστηριότητες όπως Έρευνες, Μελέτες, Ημερίδες και σχετικές Εκδηλώσεις.

Η στρατηγική του Κ.Ε.Κ. ΕΥΡΩΙΔΕΑ, χαράσσεται με βάση τις κεντρικές αρχές της στρατηγικής για την απασχόληση και τη μείωση της ανεργίας που χαράσσει το Υπουργείο Εργασία.ΙΕΚ ΕΥΡΩΙΔΕΑ

Από τον Οκτώβριο του 2015 στις δομές του Ομίλου μας λειτουργεί το Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ ΕΥΡΩΙΔΕΑ, το οποίο παρέχει Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση και εποπτεύεται απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων. Στο ΙΕΚ ΕΥΡΩΙΔΕΑ, μπορούν να φοιτήσουν νέοι και νέες απόφοιτοι Λυκείου, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, χωρίς να αποκλείονται και οι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι απόφοιτοί μας αποκτούν:

Η φοίτηση στο ΙΕΚ αποτελεί το σίγουρο δρόμο, που οδηγεί με ασφάλεια στην αγορά εργασίας, επιτρέποντας στους ωφελούμενους να πετύχουν με σιγουριά τους προσωπικούς τους Επαγγελματικούς και τους Σπουδαστικούς στόχους μετά την αποφοίτησή τους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Από τον Σεπτέμβριο 2015 ιδρύθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΙΔΕΑ, όπου οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να επιλέξουν την εκμάθηση στις εξής Γλώσσες:

ΑΓΓΛΙΚΑ

ΓΑΛΛΙΚΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

ΙΣΠΑΝΙΚΑ

ΙΤΑΛΙΚΑ

ΣΟΥΗΔΙΚΑΣτον Όμιλό μας προσθέσαμε τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΥΡΩΙΔΕΑ, που είναι αναγνωρισμένα επίσης από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Εδώ παρέχουμε φροντιστηριακά μαθήματα για φοιτητές ΤΕΙ ή ΑΕΙ καθώς και υποστήριξη τελειοφοίτων σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην ολοκλήρωση των πτυχιακών τους εργασιών.

Οι ανωτέρω υπηρεσίες παρέχονται και με εξ αποστάσεως (E-Learning) παροχή υπηρεσιών.ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Υπηρεσία Δια Βίου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Συ.Ε.Π.)

Στις δομές μας διαθέτουμε ειδικό Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσωπικού (Συ.Ε.Π.), στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο στέκεται δίπλα στον κάθε ενδιαφερόμενο στις Επαγγελματικές του αναζητήσεις και τους δίνει τα καταλληλότερα εφόδια με ατομικές ή ομαδικές συνεντεύξεις, εφαρμογή κατάλληλων tests και ενημέρωση για τις νέες θέσεις στη σύγχρονη Αγορά Εργασίας.

H Δια βίου Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός (Δια βίου ΣυΕΠ) ή Δια βίου Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας είναι η συστηματική βοήθεια και υποστήριξη που παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και η οποία επιτρέπει στο άτομο σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωή του να συνειδητοποιεί τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του, να λαμβάνει εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις, να σχεδιάζει και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τη σταδιοδρομία του και να επιτυγχάνει μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Η Συμβουλευτική και ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποτελούν ένα ενιαίο θεσμό, ο οποίος είναι ενεργός καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής του ατόμου, για το λόγο αυτό αποκαλείται Δια βίου Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός ή αλλιώς Δια βίου ΣυΕΠ.


Σκοπός του Γραφείου Συ.Ε.Π είναι να βοηθήσει και να υποστηρίξει αποτελεσματικά τον άνεργο ή τον εργαζόμενο ωφελούμενο, να λάβει εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις και να σχεδιάσει την περεταίρω σταδιοδρομία του.

Περιλαμβάνει:

1. Ψηφιοποιημένα Εργαλεία εκτίμησης και κατανόησης στοιχείων προσωπικότητας, συναισθηματικής νοημοσύνης, ικανοτήτων αριθμητικού, γλωσσικού, αφαιρετικού και δημιουργικού λογισμού, επαγγελματικών αξιών.

2. Εξατομικευμένες υπηρεσίες Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Συμβουλευτικής Επιχειρηματικότητας, από έμπειρους και υψηλά καταρτισμένους συμβούλους.

3.  Υπηρεσίες δικτύωσης με άλλες δομές πληροφόρησης, κατάρτισης, παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του ωφελούμενου

4. Δίκτυο συνεργαζόμενων ανάλογων Γραφείων και Υπηρεσιών της Ελλάδας και του Εξωτερικού με σκοπό τη διευκόλυνση των ωφελουμένων στην εξεύρεση Σπουδαστικών και Επαγγελματικών διεξόδων.
Βασική φιλοσοφία και στόχο της Εταιρίας, αποτελεί η ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας.

ΕΔΩ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και οι σχέσεις μας μαζί τους  (ανέργους και επιχειρήσεις) γίνονται σχέσεις ζωής.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

 • Πιστοποίηση Γνώσεων

 • Τηλεκατάρτιση & εξ’αποστάσεως μάθηση (e-learning)

 • Επαγγελματική Κατάρτιση

 • Ενδοεπιχειρησιακά Προγράμματα Εκπαίδευσης

 • Προγράμματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών

 • Παροχή κατάρτισης μέσω της διακρατικής συνεργασίας

 • Ενίσχυση δεσμών μεταξύ Οργανισμών κατάρτισης και επιχειρήσεων

 • Οργάνωση γραφείου Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

 • Έρευνες – Μελέτες

 • Συνεργασία με διαφόρους φορείς

 • Ευρωπαϊκά Δίκτυα Εκπαίδευσης

 • Διοργάνωση Ημερίδων και Εκδηλώσεων

 • Ευρωπαϊκά και Διεθνή Προγράμματα

 • Μελέτη της αγοράς εργασίας , επανασχεδιασμού επιχειρήσεων σε θέματα κατάρτισης προσωπικού

 • Δημιουργία και ανάπτυξη δικτύων και βάσεων δεδομένων.

 • Ανάπτυξη καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού.

 • Μελέτη της αγοράς εργασίας, πρόβλεψη της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας
ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η ΕΥΡΩΙΔΕΑ Κε.Δι.Βι.Μ.2 συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σε προκηρύξεις των φορέων όπως Υπουργεία και Περιφέρειες με σκοπό την υλοποίηση ολοκληρωμένων – επιδοτούμενων παρεμβάσεων επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης του ανθρώπινου δυναμικού.

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Από το 1991 μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει ή συμμετείχαμε στην υλοποίηση Διακρατικών Προγραμμάτων όπως Leonardo da Vinci, Comenius, Erasmus συμπράττοντας με διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης όπως: Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία.ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΕΥΡΩΙΔΕΑ προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, οι οποίοι είναι απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης και κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων, παρέχει τις καλύτερες και ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης .

Διαθέτει μεγάλο αριθμό εξωτερικών συνεργατών (επιστημονικό δυναμικό) οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ειδικοτήτων και βρίσκονται σε μόνιμη συνεργασία με τον Όμιλο. Η ΕΥΡΩΙΔΕΑ καλλιεργεί ανάμεσα στους υπαλλήλους της το πνεύμα της συνεργασίας και την ομαδικότητα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεχή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της με σεμινάρια και συνέδρια.

ΥΠΟΔΟΜΗ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η ΕΥΡΩΙΔΕΑ διαθέτει πιστοποιημένες από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π δομές στην Καρδίτσα, στα Ιωάννινα και στην Ιτέα Φωκίδας. Διαθέτει σύγχρονους χώρους εκπαίδευσης πλήρως εξοπλισμένους με υπολογιστές, υπηρεσίες internet, βιβλιοθήκες με αναγνωστήριο. Η πρόσβαση στους χώρους είναι εύκολη, άμεσα προσβάσιμη για τα ΑΜΕΑ και διαθέτει τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό για ΑΜΕΑ.

Επίσης διαθέτει τους παρακάτω χώρους διοικητικής υποστήριξης και διαλειμμάτων, που εξασφαλίζουν ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον για τους καταρτιζόμενους:

Επικοινωνία:

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Καραϊσκάκη 34, Τηλ.: 24410 71666 || κιν. 6987605858

e-mail: info@euroidea.gr

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Μαρ. Κοτοπούλη 127, Τηλ.: 26510 86035 || κιν. 6949083773

e-mail: euroideaioann@gmail.com

ΙΤΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: Ακτή Ποσειδώνος (Κίρρα), Τηλ.: 22650 34412 || κιν. 6942063156

e-mail: info@euroidea.grΜάθε περισσότερα: www.euroidea.gr

Facebook: Ευρωιδεα Κεκ Ευρωιδεα Ιεκ

ΕΥΡΩΙΔΕΑ: Κτίζει το Επαγγελματικό σου Μέλλον!!!


ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Καραϊσκάκη 34, 43100 Καρδίτσα +30 2441 071666 +30 2441 020569 www.euroidea.gr e-mail: info@euroidea.gr

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Μ. Κοτοπούλη 127 +30 2651 086035 +30 2651 081912 | www.euroidea.gr e-mail: info@euroidea.gr

ΦΩΚΙΔΑ: ΙΤΕΑ Κίρρα – Ακτή Ποσειδώνος +30 265 034412 +30 2265 034413 | www.euroidea.gr e-mail: info@euroidea.gr